Le Pal – in het hart van Frankrijk – is pretpark en dierentuin in één.

Precies in het hart van Frankrijk, in de Auvergne, ligt Le Pal, dierentuin en pretpark in één. Op weg naar het zuiden, richting Clermont-Ferrand en het Middellandse Zeegebied, komt elke vakantieganger er vrij dicht langs. En toch trekt Le Pal vrijwel uitsluitend binnenlandse toeristen.

Le Pal is 23 hectare groot. Zeventien hectare zijn bestemd voor de vijfhonderd dieren – afkomstig van vijf continenten – die in Le Pal hun thuis hebben. Diverse diersoorten, zoals zeeleeuwen, papegaaien en roofvogels, zijn te bewonderen tijdens shows. Andere beesten leven in ruime dierenverblijven, waar ze zich vrij kunnen bewegen. De Aziatische olifanten bijvoorbeeld hebben een nieuw verblijf van liefst vier voetbalvelden groot. De dierentuin hoort tot de beste van Frankrijk.

De overige zes hectare van Le Pal zijn ingericht met kleurrijke en spannende attracties. Het park heeft drie achtbanen: Azteka loopt door de ruïnes en oerwouden van de Azteken, Le Tigre de Sibérie is een snelle rit op de rug van een tijger en Le Twist heeft treinen met draaiende karretjes. Le Pal telt ook nog eens twee wildwaterbanen: La Descente du Colorado sleept je in ronde boten mee op de woeste stroom van een rivier en La Rivière Canadienne is de bekende boomstammentocht. Nat worden kan ook tijdens een watergevecht in de bootjes van Alligator Baie.

Op de A6: vanuit het noorden afrit 26 Chalon-Sud en vanuit het zuiden afrit 29 Mâcon-Sud nemen, richting Moulins. Vanaf de A71: vanuit het noorden afrit 11 Montmarault nemen, richting Le Pal/Mâcon. Vanuit het zuiden afrit 12 Gannat, richting St. Pourçain sur Sioule en vervolgens naar Varennes sur Allier. Le Pal staat vanuit alle richtingen op de borden aangegeven • Kaart

image
image
image
image